EcoShed

  • Client: Grosvenor
  • Architect: Sturgis Carbon Profiling
  • Location: Belgravia Square Garden, London
  • Project Duration: June 2013

Sturgis Carbon Profiling ‘s brief was to design a true zero-carbon public environmental centre in Belgrave Square London.

The idea was to create a usable facility for the Grosvenor gardening team, as well as to provide a revitalized public space for the local residents and education center for the school children. The proposal incorporated various interventions designed to encourage community interaction with nature, including bug hotel, bird boxes, public allotments, bee hives, weather station, etc. It included renewable technologies and low carbon features, such as compost heat exchanger to provide hot water to the public toilets, rainwater harvesting, solar powered recycling bins and locally and reused sourced natural materials. The building was to have been built from natural materials sourced  entirely from within Grosvenor.

SCP role

SCP approach as Project Architect included:

opt2 sect-rd

Accreditations and Affiliations